Pomeranians leaves paw prints in our hearts

 

Hjem

Om oss

Blogg

 

Våre hunder

Valper

 

Utstilling

Agilty

Daglig stell

 

Album

Gjestebok

Linker

Takk til

Hundene krever en del daglig stell selv om de er en liten rase. Selv om de er små krever de daglig mosjon og de elsker å gå lange turer i skog og mark. Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg ikke har klart å slite ut en eneste en av de med å gå tur enda, og jeg blir alltid sliten før de. Bare man nevner ordet tur er alle klare til å bli med ut. Mange forbinner pomeranian og andre små hunder med "veskehunder" som man kan bære rundt og ha med seg hvor man vil. Ja, de er lette å med seg, ettersom de tar liten plass, men for guds skyld, de har egene bein å gå på!

 

Hundene krever selfølgelig også mat. Vi forer hundene våre to ganger daglig, og da får de Royal Canin Mini Adult. Dette er ett tørrfor som går ned på høykant og som hundene elsker. Om vi skal gi noe i tilegg så gir vi Vom og Hundemat. Dette er ett våtfor som man får kjøpt på utvalgte dyrebutikker over hele landet. Hundene setter stor pris på litt forandring i matveien i ny og ne, så de dagene vi gir de Vom og Hundemat i tilegg er det stor glede.

 

Pelsen til pomerainan må holdes ren og fri for floker. Om den ikke gjør det vil den tove seg og dette kan føre til både sopp og andre hudproblemer til hundene. Vi børster hundene ca en gang i uken, og selfølgelig oftere om de har floker eller om de har valpepels, da denne floker seg mer enn voksenpelsen gjør. (Se utstyr for å se hvordan børster vi bruker) Vi bader hundene i forbindelse med utstillinger, men om det er lenge imellom utstillingene blir de badet ca hver andre måned. Om de er veldig skittende etter å ha vært på tur eller andre aktiviteter blir de også badet. Om høsten og våren når man ikke kan gå ut døren uten at pelsen blir full av sand tørker vi hundene godt når vi kommer inn, å så børster vi ut sandene fra pelsen isteden for å bade de flere ganger i uken. Det å bade hundene for ofte vil ødelegge fettlaget i huden, og gjøre at hunden vil fryse lettere, og også gi pelsen mindre glans og dårligere tekstur.

 

En pomeranian trenger også litt klipping i sitt daglige stell. Hårene mellom potene må klippes, og ørene bør formes så de ikke vokser seg spisse. Dette gjør vi ca en gang hver uke/hver 14 dag alt ettersom hvor fort hårene vokser. Dette er litt inviduelt fra hund til hund. For å gjøre dette på enklest mulig måte legger vi hunden på ryggen i fanget vårt. Dette er noe vi lærer hundene til helt fra de er små valper.

 

Kloklipping er også en viktig del av stellet. Vi bruker både klosaks og klosliper. Først klipper vi ned kloen så godt vi kommer til, så sliper vi ned og former kloen etterpå. Om man ikke føler seg komfortabel med å klippe og er redd for å treffe nerven kan man bruke bare klosliperen, eller man kan bruke bare kloklipper. Vi har kommet frem til at en kombinasjon er det som passer oss best.

 

 

 

 

 

Får å se hva vi bruker av utstyr til hundene se HER.

 

Rasestandard på pomeranian

 

 

 

Copyright 2010 - 2011 © Bodil Fosseide Sellie