Pomeranians leaves paw prints in our hearts

 

Hjem

Om oss

Blogg

 

Våre hunder

Valper

 

Utstilling

Agilty

Daglig stell

 

Album

Gjestebok

Linker

Takk til

Når jeg skulle kjøpe Kaisa, min første pomeranian følte jeg meg utrolig blank på hva jeg trenkte å kjøpe av utstyr. Heldigvis hadde jeg en utrolig snill oppdretter som var utrolig hjelpsom, men for alle som ikke har slike snille mennesker å spørre kan det kansje være greit å vite hva vi bruker av utstyr til våre hunder.

 


 

BØRSTER

 

Til børsting av hundene har vi flere forskjellige børster vi bruker. Jeg foretrekker 3 av de.

 

1. Mason Pearson børste med blanding av nylon og svinebørste.

 

Denne børsten er utrolig god på å gjøre den siste finnishen på pelsen uansett om man skal på utstilling eller om man bare har børstet igjennom pelsen på en helt vanlig da. Den sliter lite på pelsen, og gir også glans til pelsen. Dette er en børste som er kjent som vanlig hårbørste til mennesker i blant annet USA, men som dyrelskere verden over har plukket opp som den mest naturlige ting å ha i veska når man skal på utstillinger. Jeg har ikke prøvd den på mitt eget hår, men jeg regner med den ville ha fungert utmerket på det også. Dette er en relativt dyr børste, men til gjengjeld har den livstidsgarantid mot fabrikkfeil. Jeg har iallefall ikke angret ett sekund på at jeg investerte i min. Disse børstene koster ca 500kr og kan blant annet bestilles HER.

 

2. Karde

 

En karde i metall med metall tagger er også ett must når man skal kamme igjennom pelsen til en pomeranian. Jeg har iallefall blitt veldig avhengig av denne. Jeg har en helt vanlig karde som er kjøpt på dyrebutikk til 50kr. Den er liten, lett å håndtere og den er ikke så veldig spiss i taggene. Om taggene er for spisse synes jeg den blir ekkel å holde på med da jeg er redd for å komme for nære huden til hundene da jeg rett og slett kan stikke de. Så om man skal kjøpe seg en karde kan dette være greit å tenke over.  Kan bestilles HER.

 

3. Metall kam

 

Min gode venn når det kommer til floker i pelsen. Denne er bare helt super når hundene har vært ute i vått vær og kommer inn og luftørker. Da er det lett at det danner seg floker, spesielt under forlabbene, bak ørene og i skjørtene. Når jeg har denne metallkammen klarer jeg å få bort flokene uten å lugge hundene og uten å rive ut masse hår. Den løser opp floken rett og slett. Denne er veldig liten, men jeg har også større metalkammer som fungere på akurat samme måte. Disse koster ca 90kr i dyrebutikken, men kan også bestilles HER.

 


 

SÅPE OG SÅNN

 

Shampoo

Når man har pomeranian trenger man også å innstille seg på at de må bades med gjevne mellomrom, og derfor trenger man en god shampo. Vi bruker litt forskjellige shampoer til våre hunder. Det er opp til hver enkelt å finne en som passer til sin egen hund. Noen hunder har hud som ikke tåler så mye parfyme, andre har pels som trenger ekstra hold eller glans og noen trenger ikke noe spesielt. Til vanlig vask når hundene ikke skal på utstilling bruker vi enkelt og greit grønnsåpe når vi vasker hundene. Uansett når vi skal vaske hundne er vi selfølgelig veldig forsiktig så hundene ikke får i seg såpen, hverken via munn, øyne eller ører. En billig å bra shampo kan bestilles HER.

 

Øyerens

Mange pommer har problemer med at det renner mye fra øynene. Derfor kan det være lurt å investere i et øyerense produkt. På samme måte som med shampoen finnes det også her mange merker å velge i. Vi har valgt å bruke Jean Peau Eye Care, som vi er veldig fornøyd med. Dette kan brukes både til å dryppe rett inn på øyet og til å vaske bort missfarging under øyet. Vi bruker bomullspad når vi skal vaske under øynene. Hundene venner seg fort til denne behandlingen. Jean Peau Eye Care koster ca 170kr og kan bestilles HER.

 

 


SAKSER

 

Butt pote saks

Når man har pomeranian er det viktig at man klipper hårene under potene. Dette er lettest å gjøre med en potesaks. Dette er en liten saks med butt ende som gjør at det er vanskeligere å klippe i huden til hunden når man holder på. Potesaksen er ikke så veldig dyr og man får den i de fleste nettbutikker til ca 50 kr, som f.eks HER.

 

Efelering saks

Om man skal klippe hunden selv er det greit å ha en efelering saks, eller en utynning saks som det også kan kalles. Selv om hunden ikke skal på utstilling kan det være greit å ha en slik saks liggende om man ønsker å prøve seg på klippens kunster. Jeg bestiller saksene mine fre E bay, og betaler veldig lite for de. Om man vil kan man kjøpe sakser til mange hundre kroner. Jeg har funnet ut at saksene jeg betaler ca 14 kroner for på e bay holder i massevis for mitt bruk enn så lenge. Saksen jeg bruker kan bestilles HER.

 

Negel saks

Neglene til hundene vokser hele tiden så de må klippes regelmessig. Jeg bruker en liten negelsaks etterfulgt av en klosliper. Hva man foretrekker er inviduelt. Det finnes mange Neglesakser på markedet, men de jeg bruker kan du kjøpe HER og HER.

 


ANNET UTSTYR

 

Matskål/Vannskål

Hundene må selfølgelig ha noe å spise og drikke ifra. Hva de får maten servert på er ikke så nøye. Vi har kjøpt matskåler med gummilister under slik at hundene ikke klarer å flytte på skålene når de spiser av de. På den måten holder de seg på samme plassen hele tiden mens de spiser selv om matskålen skal skjekkes for smuler både 3 og 4 ganger etter de er ferdige med maten. Disse skålene koster 20kr og kan kjøpes HER.

 

Bånd

Når man skal på tur med hundene er det viktig å ha de i bånd så de ikke stikker av. Vi har både halsbånd og seler til våre hunder. Vi bruker halsbånd på korte turer og seler når vi skal på lengere turer. Når de går med halsbånd bruker vi korte leiebånd, og når de går med sele bruker vi fleksibånd på 5 meter så de har mulighet til å utforske mer. Selene vi bruker kan kjøpes HER, fleksibåndene kan kjøpes HER, halsbåndene HER og leiebåndene HER.

 

Bur

Selv om vi på ingen måte mener at hunder skal sitte i bur hele dagen er det veldig lurt å ha et bur til hunden. Når man skal ut å kjøre bil er det f.eks til hundens eget beste å sitte i bur. Hunden er mye mer sikret om den sitter i bur enn om den sitter løst i bilen. Det er mange bur å velge imellom, og prisene varierer veldig. Hvordan bur man skal velge kommer veldig ann på hva man skal bruke det til. Om man bare skal ha et bur til å frakte hunden kan kansje DETTE være noe.

 

Trimmebord

Om man skal bruke hunden til utstilling eller om man bare ønsker å trene den til å være rolig på et trimmebord i forhold til stell og slike ting kan det å eie sitt eget stellebord være en god ide. Stellebord kan man være heldig å finne billig på finn.no å slike plasser så jeg anbefaler å skjekke der før man kjøper fra nettbutikker eller andre dyrebutikker. Om man vil ha et nytt trimmebord er kan man kjøpe det HER til en grei pris.

 

Zoolack

Dette er et vidunder middel. Om man skal ha hund i hus må man nesten skaffe dette samtidi. Man må ikke, men jeg anbefaler det. Dette er et produkt som er mageregulerende og man får kjøpt det til vetrinær og på enkelte apotek. Vi anbefaller sterkt å kjøpe hos vetrinær, da apotekene tar ca 2-3 ganger mer for samme produkt. Om hunden har diare en dag, kan noen doser av dette være nok til at hunden blir helt bra på bare noen timer. Dette inneholder de samme gode bakteriene som vi finner i biola og har en veldig god effekt.

 


UTSTYR TIL UTSTILLING

 

Om du har tenkt deg på utstilling med hunden din og er i tvil på hva du trenger av utstyt for å stille hunden din så kan jeg berolige deg med at det er ikke så mye. For å stille en hund trenger man igrunn bare en hund.

 

Utstillingsnål

Når man skal gå i ringen får man et nr som skal vises, dette må henge fast på klærne. Om man velger å sette det fast med en helt vanlig sikkerhetsnål så er det overhode ingen som kommer til å se rart på deg av den grunn, men det finnes også andre muligheter. Man får utstillingsnåler som gjør det "lettere" å feste lappen med nummeret på til klærne, den koster 15kroner og en slik kan du kjøpe HER. Om du ikke vil feste lappen til klærne kan du også kjøpe en lappeholder som du fester til armen, den koster 50kroner og den finner du HER.

 

Utstillingsbånd

Hvordan utstillingsbånd man skal bruke varierer ut ifra hvordan rase man skal stille. Når man skal stille pomeranian anbefaler jeg å bruke et utstillingsbånd på 3mm. Det er også lurt å finne en farge som er mest mulig lik fargen på hunden man stiller slik at båndet vises minst mulig. Om man stiller en sort hund velg et sort bånd f.eks. Utstilingsbånd koster fra 25kroner og oppover og kan kjøpes HER.

 

 

 

 

 

 

 

Bilder kommer!

 

 

 

Copyright 2010 - 2011 © Bodil Fosseide Sellie